Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Höllviken Innebandy
Helt vanliga stjärnor.

Höllviken Innebandy för Musikhjälpen
2018-12-11 23:26

Vi i Höllviken Innebandyförening tycker det är en självklarhet att "alla har rätt att funka olika". 

För oss är alla stjärnor, oavsett funktionsnedsättning. Hjälp oss att hjälpa! Stöd vår insamling för Musikhjälpen och förändra världen för barn med funktionsnedsättning. 


Vill ni läsa mer om vart pengarna går kan ni göra det här:

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3946&artikel=7038369


För att bidra kan du både swisha och betala med kort. Ni kommer till insamlingsbössan via nästa länk: 


https://bossan.musikhjalpen.se/insamlingar/hollviken-innebandyforening-for-musikhjalpen-0d4dfca8-f4bf-4c02-8fdc-c408e44bb254

Intervju med Joon Berggren - hur ser det ut i vårt A-lag just nu?
2018-12-10 17:12

Nu är VM över och matcherna i SSL startar igen. Vi passade på att ta ett snack med tränare Joon Berggren för att höra om hur det ser ut i vårt SSL-lag i nuläget. 


Nu är det snart dags för matcherna att dra igång igen efter uppehållet. Hur har dessa veckor varit och hur är känslan inför matchspel igen?

Det har varit en intensiv period för oss fram till Storvreta matchen och truppen har varit värda en liten paus från innebandyn. De fick en välbehövlig vila. Grabbarna har dock kört på med individuell träning under de 2 första veckorna för att sen träna 3 gemensamma pass + 1 DM mot Skurup förra veckan. Vi har fått köra ett boxningspass med Ken på Höllviken BK och ett pass med Ronja på sydkusten. Nu är man sugen på att spela SSL-match igen och gå in i bubblan ett tag till innan julen kommer.


Laget ligger på en 11 plats med 13 poäng. Senaste matchen som spelades var mot Storvreta och slutade 2-12. Vad har du att säga om första delen av säsongen och placeringen i tabellen?

Första delen har varit både upp och ner, jag tycker att vi har stått för många bra prestationer och tagit de poäng vi förtjänat, visst önskar man att vi hade lyckats ta några till. Det har varit tufft med det intensiva spelschemat vilket också har gjort att vi fått värdera belastningen på den tunna trupp vi har men vi står här nu med 13 p och nästintill skadefria. Vi jobbar hårt för att nå en högre placering i tabellen, men vår prio är att ha 2 lag bakom oss.


På lördag är det dags igen och Kalmarsund står för motståndet. Hur går tankarna inför matchen?

Kalmarsund är ett lag som på förhand tippats ganska högt upp, de besitter en bra trupp med Kim Nilsson i spetsen. Vi har respekt för dom och räknar med en tight match. Vi måste vara väl förberedda och snabbt hitta in i matchbubblan igen för att kunna ta 3 poäng. Vi mötte dem i premiären och gjorde en grym insats och det kommer vi att göra på lördag igen!


Är där någon spelare som gjort stora framsteg under säsongen som du vill lyfta fram?

Diplomatiskt svar, jag tycker att samtliga som är med i truppen idag har gjort framsteg, det har varit en del nya saker som staben fört in i truppen och jag tycker att gruppen har svarat upp till det på ett mycket bra sätt. Att få se de som kanske stått lite i bakgrunden tidigare nu har fått mer ansvar och dessutom tagit ansvar är kul att se. Jag tycker även att de som stått för spetsen tidigare också fortsatt kriga hårt och det gör det lättare för övriga att följa.


Vad har varit den största utmaningen under säsongen? För dig som tränare och för laget.

Den största utmaningen för mig har varit att få gruppen att tro på de nya saker som jag fört in, ett lite annorlunda träningsupplägg bl.a. För laget tror jag den största utmaningen har varit att hålla sig fokuserad och ha tro på det vi gör trots den smala trupp vi är. Det är inte alltid lätt att ha kvalité på träningar och ibland har det varit tufft för gruppen, dock har de som stannat kvar gång på gång visat för varandra att vi är en djävligt kul grupp som trivs ihop. En grupp som ställer upp för varandra.


Vilken plats i tabellen tror du ni kommer att sluta på?

Jag är väldigt tråkig i mitt svar här, det är för tidigt att säga. Ställ samma fråga i slutet på januari så ska du få ett bättre svar. Vi siktar just nu på att ha lag bakom oss och jobba oss uppåt därefter.


Några kommentarer om Johannes och VM?

När jag fick samtalet av Hill så blev jag glad och tycker att JW var värd den chansen. Dock på grund av lite tråkiga omständigheter. Under VM så har JW tagit stora kliv fram på den internationella scenen. De bitar som han behövde jobba på för att slå sig fram har han verkligen under detta VM visat att Wilhelmsson gjort. Tyvärr blev det inte så mycket speltid som jag tycker att han förtjäna men han har många landskamper kvar att spela och måste se denna turnering som en erfarenhet. Vi kommer att få hem en JW som är sugen på att fortsätta tillhöra toppen av svensk innebandy.


Övriga kommentarer?

Skulle vilja nämna att vår Gullberg är tillbaka i träning och vi hoppas på att få se honom i matchtruppen innan säsongen är över, Gullberg är en spelare som vi behöver både på och vid sidan av banan.

Vi har även fått in en fantastisk kille i våran stab, Björn Falkland. Björn ser till att killarnas kroppar mår bra och även blir lite smidigare, ett långsiktigt arbete. Jag hoppas på ett långt samarbete med honom.


Vi tackar Joon för hans tid och för en trevlig intervju. Missa inte herrarnas match på lördag den 15/12 då Kalmarsund kommer på besök. Matchstart kl.14.00 i Halörhallen. 

Vi kommer även att publicera intervjuer med både Johannes Wilhelmsson och Julian Nihlén och deras tankar efter VM under veckan, stay tuned!

Ny målvakt klar för klubben
2018-12-10 13:42
Klubben har nyligen gjort klart med Andreas Nordli - ett av Norges stora framtidsnamn. 
Andreas ska ta upp kampen om en plats i SSL-laget men kommer även spela på dubbellicens med H2. 

Namn: Andreas Nordli
Ålder: 21
Position: Målvakt
Moderklubb: Gjerdrum
Tidigare klubbar: Sveiva, Gif, Akerselva, Wibax, Kais Mora

Hej Andreas och varmt välkommen till Höllviken! Vill du börja med att berätta lite om dig själv?
Tack så mycket! Mitt namn är Andreas, jag är 21 år gammal och som ni kanske redan förstått så kommer jag från Norge. Jag bor just nu i Malmö och jobbar på Palm & Partners. På fritiden har jag väl inte några direkta fritidsintressen, gör lite av allt. Kanske lite för mycket Fortnite.... 

Du kommer ta upp kampen om en plats i SSL-truppen men även spela med H2 på dubbellicens, hur gick tankarna när du valde Höllviken och vad är din vision med innebandyn?
Det känns bra! Man vill ju självklart göra det bra och spela på högsta möjliga nivå, men nu i början så kommer jag bara att fokusera på mig själv, ta träning för träning och vänja mig med tempot och spelet i SSL. Det är där jag vill börja och sedan ta det därifrån. Gällande dubbellicensen så ser jag det som något väldigt positivt att jag har möjligheten att spela dubbelt. 

Sportchef Viktor Ottosson om Andreas:
"Det är väldigt roligt att vi har knutit till oss Andreas. En målvakt trots sin unga ålder med landslagsmeriter från Norge. Jag tror och hoppas att han kan få en fin utveckling hos oss i Höllviken och på allvar utmana Calle och Erik om första spaden i SSL, men vi börjar lugnt med en dubbel licens så att han kan få matchning i vårt H2 lag tills han har anpassat sig till den nya nivån på träningarna. Hans inställning och vilja att bli bäst kan ta honom långt, en framtidsmålvakt av hög klass redan!"

Vi hälsar återigen Andreas varmt välkommen till Höllviken och passar på att påminna om att SSL drar igång igen denna veckan. På lördag kommer FBC Kalmarsund på besök till Halörhallen, matchstart kl.14.00. Missa inte detta!

OM JULIAN & TYSKLANDS VM!
2018-12-04 16:32
Hur har inledningen av VM varit?
Mycket bra får jag säga. Alla runt om evenemanget verkar har gjort ett grymt bra jobb med att marknadsföra VM och förväntningarna har varit skyhöga. Min känsla är att dessa förväntningar har besvarats med råge. Trycket i arenan är verkligen något extra!

Och hur ser du på din egna insats?
Min egen start kan jag inte klaga på. Att få göra 1-0 mot värdnationen och få hyscha 12000 tjecker på läktaren kommer jag aldrig att glömma. Därefter har framförallt det defensiva spelet som center i förstafemman blivit bättre ju längre tiden gått, men det offensiva finns det mer att önska utav.

Hur är känslan inför resterande del?
Känslan efter gårdagens match är verkligen god. Vi får se ikväll efter Schweiz-Tjeckien vem vi får i åttondelsfinal imorgon, men oavsett vad så går vi såklart för vinst. Kommer vi upp i nivå som vi höll mot Lettland så är det nog inte många lag som ska störa oss i en åttondel. Därefter får vi se vad som väntar, vill inte jinxa något så har svårt att kommentera hur resterande del kommer att se ut. Hade såklart varit mycket speciellt att få möta JW i en VM-kvartsfinal.

Vi önskar Julian och hans Tyskland fortsatt lycka till!
JW TILL VM!
2018-12-01 14:06

Johannes Wilhelmsson har blivit inkallad till VM som startar idag. Vi i föreningen önskar JW och Sverige lycka till nere i Prag.

Inbjudan till Styrelsearbete i Höllviken Innebandy!
2018-11-28 11:14

Höllviken Innebandy är en fin och välskött förening som sedan starten 2008 utvecklats oerhört mycket både sportsligt och organisatoriskt.

 

Många av oss som sitter i styrelsen idag har jobbat hårt med att utveckla föreningen och har lagt en grund att stå på och jobba vidare med. Vi behöver få in fler i styrelsen och gärna föräldrar från de yngre lagen som kan vara med och utveckla föreningen de närmsta åren.

 

Vi söker därför dig som vill vara med och stärka föreningens organisation och bidra till att föreningen kan fortsätta utvecklas! Specifika områden är:

 

·      Ekonomiarbete

·      Arrangemang vid matcher och cuper för våra dam- och herrlag

·      Marknadsarbete, samarbetsavtal, etc

 

En ideell förening bygger på ideellt arbete av många och vi är en oerhört viktig del i samhället, detta är något vi skall vara stolta över men också förvalta. Att jobba ideellt handlar mycket om att vilja göra gott och se hur vi som förening kan bidra till att våra ungdomar har en aktiv fritid och en mötesplats där alla välkomnas och kan få plats. Detta är bara möjligt om vi vuxna tar ansvar för det ideella arbetet och ställer upp för varandra. Är vi fler blir det enklare för alla!

 

För mer information kring vad styrelsearbetet innebär vänligen kontakta Jörgen Hagmann, ordförande, eller Lars Nihlen, ansvarig för Arrangemangsgruppen, eller maila till kansli@hibf.se.

 

Hälsningar


Jörgen Hagmann
0705359057


Lars Nihlen
0765261246

HIBF-TV
Nyheter från våra lag
Pojkar 06, 12/12 18:45 
A-lag Dam, 03/12 22:39 
A-lag Dam, 11/11 08:00 
 
Våra Sponsorer