Stabil 3-1 seger för damlaget i premiären borta mot Tygelsjö!
2017-10-02 09:06
En solig lördag i slutet på September och så var det äntligen dags för seriepremiär för våra orangea krigare. Dagens motstånd stod Tygelsjö för.

Redan på uppvärmningen kunde man se två taggade lag och det förväntades bli en tuff och jämn kamp. Jag tror inte att jag ljuger om jag säger att det nog fanns en del premiärnerver i gungning hos de flesta spelare i båda lagen. Men det är å andra sidan precis så det ska vara när det vankas seriepremiär.

Period 1

Första perioden inleds piggt av Höllviken och tjejerna är på tårna från start. Redan efter 30 sekunder kommer ett farligt inspel framför mål iscensatt av Bina, men som tyvärr ingen medspelare lyckas trycka dit. Efter 3:50 får vi se en direktskarv in framför mål av Hanna C, som Tygelsjös burväktare lyckas avvärja. Efter 5:30 är det Tillys tur att fresta på Tygelsjös målvakt igen med ett vinkelskott från vänster, men även denna gången lyckas målvakten rädda med benen. Ingen rast,ingen ro…efter 7.06 drar Korre iväg ett farligt lågt backskott , som smiter strax utanför målisens högra stolpe. 8.49 på klockan har passerat och så är det äntligen dags för Höllvikens tjejer att jubla. 0-1 på tavlan genom ett jättefint uppspel ända nerifrån eget mål, där Nico står för den sista öppnande passningen till Simo, som kan lägga bollen rakt in i en övergiven kasse. Snyggt!
Efter 9:12 är det snubblande nära 0-2 efter ett långskott av Hanna C som tar i ribbkrysset och ut. Tjejerna fortsätter att trumma på och dryga 30 sekunder senare får vi bevittna ytterligare ett farligt lågt skott av Lina Pettersson, som även denna gång målvakten lyckas rädda med en benparad. 11:07 får vi se ett underbart anfall av Höllvikens tjejer. Tilly sätter full fart och bryter in från högerkanten. Passar till Bina i ett kanonläge som tyvärr denna gång missar målet. Det är bara till att fortsätta kämpa och inställningen och viljan är det inget fel på hos tjejerna. Perioden avslutas med en bra inbrytning från höger av Simo som drar iväg ett skott som går strax utanför målvaktens högra stolpe. Vi går till periodpaus med 0-1 på tavlan.

Period 2

Liksom den första perioden är Höllviken på tårna från start och i likhet med föregående period kommer första avslutet på mål redan efter 30 sekunder. Då är det ett snyggt instick från Simo som resulterar i en stolpträff för Korre! Oj, så nära,men nära skjuter ingen hare som man brukar säga. Efter 2:03 är det Tygelsjö som är framme och oroar framför Malin, som dagen till ära vaktar Höllvikens bur. Ett farligt skott av en Tygelsjöspelare, blir till en retur som blockeras av en Höllvikenförsvarare. Dryga 3 minuter är spelade när det återigen är dags för Höllvikens tjejer att jubla. Ledningen utökas till 0-2 genom en bra brytning i banan av Korre, som spelar vidare till Simo som drar sin back och serverar Tilly öppet mål. Effektivt och snyggt!
Efter 9:40 är det Simo som serverar en passning till Bina, som står placerad i ett centralt läge mitt i slottet. Hon avslutar med ett bra skott, men återigen är det Tygelsjös målis som står i vägen. Denna gång gör hon en spektakulär räddning med benen. 12:04 är passerat när Tygelsjö reducerar till 1-2 genom ett vinkelskott från vänster, som slinker in via Malins arm. Efter 12:58 är det duon Bina och Simo som står för ytterligare en klockren stolpträff. Snöpligt, men sant! 15:16 får vi se ett farligt volleyskott från Miranda som går strax ovanför ribban. Nu luktar det mål för Höllviken, men istället är det Tygelsjö som avslutar perioden med ett farligt skott som smiter strax utanför Malins vänstra stolpe. Vi går vi till periodpaus med 1-2 på tavlan, men med mersmak för våra orangea hjältinnor

Period 3

Nu kommer Höllvikens tjejer ut och det syns i blicken på dom att det är en seger som ska med hem i bagaget. Tjejerna sätter full fart och det skulle också visa sig att det är just våra orangea krigare som tar tag i taktpinnen direkt och äger spelet under den största delen av perioden. Efter 53 sekunder skjuter Nico ett backskott på mål som blir till en retur, vilken Bina är vaket med på och stöter mot mål, men tyvärr går bollen över mål. 3.58 är passerat när vi återigen får se ett fint anfall som Tilly avslutar med en backhand som målisen avvärjer. I den 7:e minuten står Höllviken för många bra lägen framför Tygelsjös kasse, men inget med någon direkt sylvass skärpa. 8:02 på tavlan och äntligen får vi se ett mål från våra hårt kämpande krigare. Det är ett lågt skott av Ottern som smiter in vid målvaktens vänstra stolpe. 1-3 är nu ställningen med knappt halva perioden spelad. Resten av perioden får vi se Höllviken föra spelet och målchanserna avlöser varandra i varje byte, men återigen saknas den där sista skärpan i avsluten och Tygelsjös målvakt står för många fina räddningar och får ses som Tygelsjös bästa spelare i denna match enligt mitt tycke. Efter 18.55 är det ytterst nära mål igen efter ett bra skott av Ebba som målisen lämnar retur på och det är snubblande nära att Ottern sätter returen. Med 60 minuter spelade slutar matchen 1-3 till Höllviken. En stabil seger trots ”enbart tvåmålsvinst”. Med lite bättre skärpa i avsluten kunde segern blivit betydligt större, inte minst med tanke på den nära nog totala dominansen i den tredje perioden. Men en vinst är alltid en vinst och 3 poäng med hem i bagaget! Bra start på säsongen!

Nästa match är Höllvikens första hemmamatch och den spelas lördagen den 14 Oktober kl: 15.45 i Halörhallen. Kom och heja fram tjejerna till en andra vinst då!

HIBF startar akademi2024-04-10 09:45
Marketpeople ny partner!2024-04-03 08:23
Seriesegrare!2024-03-25 17:29
Publikmatchen 20242024-03-05 08:22
Årets vinnare!2024-02-21 13:08
2024-02-20 14:40
Nu fyller vi sargen!2024-02-16 11:12
SKÅNEDERBY2024-02-13 09:48