HÖLLVIKEN INNEBANDY
HELT VANLIGA STJÄRNOR.

Tempofylld ”himmaseger” för damerna mot Skurup
2019-01-13 18:12

Redan tidig lördag förmiddag var det så dags för vårt stolta damlag att återigen ta tag i seriespelet. På andra sidan mittlinjen radade Skurup upp sig. Ett lag som tveklöst var revanschsuget efter smått förnedrande 0-14 (!) i nacken när lagen möttes i höstens första möte i Skurup. Med andra ord en på förhand mycket lurig match för Höllviken mot ett Skurup som ingalunda är något dåligt lag. Tvärtom förfogar man över många kompetenta och duktiga spelare, vilket inte minst bevisas av att man så här långt ligger på en finfin 5:e plats i tabellen, precis bakom just Höllviken.

Period 1 Sin vana trogen satte Skurup högsta fart direkt efter tekning och inledde med att pressa högt in i Höllvikens zon. Helt enligt hur detta löpstarka lag brukar agera. Efter 3:30 var Skurup nära att ta ledningen när man kom i en vass kontring, som mynnade ut i ett lurigt vinkelskott från höger. Här visade matchens stora fantom, Emma Gottfridsson sig för första gången på styva linan, när hon gjorde en briljant benparad. Det skulle bli mera av den varan från Emmas sida framöver skulle det visa sig……….4:51 in på matchen kom så Höllviken fram i sin första möjlighet när Ottern stack fram en boll i djupled mot Skurups mål, som Ebba missade precis med sin klubba. Efter 6:31 kom Skurup farande igen i ett tempofyllt anfall, som återigen tvingade Emma till en högkvalificerad benparad för att freda sitt mål. 6:31 in på matchen fick Simo uppsöka utvisningsbåset i 2 minuter för hög klubba. Som så många gånger tidigare under säsongen var tjejernas boxplay strålande bra och man höll ganska lätt Skurup på utsidan om sig och släppte princip inte till någonting alls. Men, totalt sett var det var tveklöst gästerna som hade inlett matchen bäst, där man dominerade bollinnehavet stort med snabbt och rörligt spel. Höllviken å sin sida fick ägna sig åt försvarsspel, där man allt som oftast förlorade de flesta dueller på plan, vilket ledde till att man stundtals blev rejält tillbakatryckta i egen zon. Nästa stora chans efter 12:17 var åter Skurups, när en forward fick ett riktigt drömläge 3-4 meter från mål i fritt skottläge. Men lyckligtvis för Höllviken sköts skottet över ribban. När visarna tickat fram till 14:07 träffade en Skurupslirare ribban från nära håll. Nu osade det verkligen bortaledning i vart och vartannat anfall……….. 16:35 var spelat när Höllviken skapade sin största farlighet under perioden. Detta då Beckie bröt in från vänsterkanten in framför sin markerade back och avslutade med ett lågt skott mot mål. Men, målis var på hugget och avvärjde. Innan perioden var till ända tog så Skurup fullt rättvist ledningen i matchen, även om det var ett minst sagt tursamt mål i sig. Ett hårt parallellpass från vänster sargkant in framför Höllvikens mål tog nämligen på Binas klubba och så styrdes bollen olyckligt in i mål bakom en helt ställd Emma. Tid 18:17. Vi hade fått se en första period som tyvärr nog hör till säsongens sämre från orange sida sett……..Det såg nästan oinspirerat och slött ut och man var inte ens tvåa eller trea på bollarna. Naturligtvis all cred till Skurup, som utan Emmas storspel mellan stolparna hade kunnat haft en betydligt större ledning i matchen. Här krävdes det en rejäl kollektiv uppryckning framöver från tjejernas sida om det skulle kunna bli några poäng med hem i bagaget.

Period 2 Vad som avhandlades i Höllvikens omklädningsrum i pausen efter den bleka insatsen under den första perioden står skrivet i stjärnorna. Hursomhelst hade i alla fall detta snack effekt direkt. För Höllviken kom ut som ett helt nytt lag och tog tag i taktpinnen per omgående! Redan efter blotta 42 sekunder var det nära kvittering när Beckie la fram en ”macka” till Ottern, som direktsköt från nära håll mot mål. Tyvärr tog skottet rakt i magen på målvakten. 2:47 in på perioden var Hölle på gång igen. Ett luftpass från Simos klubba mot Skurups högra målstolpe missades med minsta möjliga marginal av Miranda, som så när satte dit bollen i nät. Nu plågar tjejerna Skurup rejält och äntligen börjar man känna igen laget! 4:04 är det Beckie som ställer en svår fråga, när hon skjuter ett vasst skott från vänster vinkel, som tvingar Skurups burväktare till en kvalificerad räddning ner mot vänster stolprot. Bara sekunderna senare, efter 4:08, åker Skurup på en tvåminutare för hårt spel. Tjejernas PP är bra och tempofyllt och bara sekunderna efter att Skurup blivit fulltaligt igen sitter kvitteringen till 1-1 i Skurups nätmaskor. Det är Miranda som är den lyckliga målskytten när hon efter 6:10 sätter ett stenhårt slagskott längs med golvet från 5-6 meters håll intill höger stolpe. Detta efter hårt tryck mot Skurups mål, där både Beckie och Hanna C frestat på med skott, som kommit ut i retur igen. Sista assist kommer från Beckie. Målet ger ytterligare näring och energi åt vårt stolta damlag, som nu är precis lika dominanta som Skurup var i första perioden. Efter 9:06 slår Nicko ett härligt långt smörpass i djupled från egen planhalva till Beckie, som smugit sig in framför Skurups mål. Tyvärr får hon ingen träff på bollen när hon försöker styra den vidare in i motståndarkassen. 10:57 är spelat när det återigen är nära hemmaledning då Beckie helt sonika snor bollen från en Skurupsback, bågar inåt i banan i höga slottet och skjuter ett lågt skott som smiter precis utanför höger stolpe. 12:13 visar matchuret när domarna får blåsa för mål igen. Nu har våra hemmafavoriter vänt på steken och tagit ledningen med 2-1! Ett härligt spelmål med många spelare inblandade, där flera direktpass inom laget gör att Beckie till sist befinner sig i ett kanonläge från sin favoritposition lite snett till vänster om mål en bit ut i banan. Där gör hon inget misstag, utan direktskjuter in bollen i nät strax under ribban bakom en chanslös Skurupskeeper, som inte hänger med i sidledsförflyttningen. Det utmärkta sista passet är signerat av Hanna C. Bara halvlminuten senare är det ytterst nära Höllvikenmål igen. Den här gången utmynnar ett fartfyllt anfall i att Nicko drar på ett hårt skott från vänster backposition, som målvakten har all möda i världen med att styra vidare utanför kassen. Nästa feta möjlighet kommer efter 15:35 när Simo frestar på med en vass backhand från svag högervinkel rätt nära mål. Skottet tar på målvaktens högra höft och smiter strax utanför den bortre stolpen. När klockan tickat fram till 16:15 kommer så Skurup fram i en av mycket få samlade attacker under andra perioden. Helt plötsligt befinner sig en forward i drömläge med bollen fri mitt framför Höllvikens mål. Men vem ställs hon mot där? Jo, matchens gigant, Emma ”Väggen” Gottfridsson, som gör en ren idioträddning på det avslutet. Här var det stängt och tillbommat……… 17:11 är spelat när en bortaspelare får sätta sig på syndabäcken i 2 minuter för upprepade förseelser. Återigen plågar tjejerna sina motståndare under sitt PP, men får inte riktigt till det där allra sista för att sätta dit bolluslingen. Men precis som vid sitt förra PP, så ger det utdelning lite retroaktivt…..För efter 19:14, strax efter att Skurup återigen blir 5 spelare på plan, så sitter 3-1 bollen i nät. Ett otroligt vackert spelmål där flera direkta diagonalpass ställer Skurups försvar helt och hållet. Den sista assisten står Beckie för när hon parallellpassar bollen från vänsterkanten rakt in framför mål, där Simo tagit sig in och bara har att stöta in bollen i nät. Läckert! Men än var inte målgörandet över under denna period………19:36 åker Miranda ut på 2 minuter för slag. Strax efter att detta boxplay inletts, snor Nicko åt sig bollen djupt ner i egen zon och slår ett fint pass längs med höger sargkant upp till Ottern. Ottern tar emot bollen, fintar elegant bort sin back och kommer fri från höger in mot mål. Hennes första avslut klarar målvakten, men på den retur målis tvingas släppa håller sig Ottern vaket framme och stöter in 4-1. Tid 19:56 och givetvis en riktig bedövare för Skurup. Speciellt när man var i övertalsläge. Vi hade fått se ett helt annat Höllviken i andra perioden, som man dominerat kraftfullt och där man också skaffat sig ett utmärkt läge att ro hem full pott till sist.

Period 3 Höllvikens inledande boxplay är ännu en gång perfekt och det är också våra stolta hjältinnor som under detta 4 mot 5 spel skapar den absolut vassaste chansen. För efter 1:02 är Ottern helt igenom fri mot målvakten. Men tyvärr får hon ingen 100% träff med sin avslutande backhand, så bollen tar mitt på målvakten. Men Ottern skulle snart få anledning att jubla……..För efter 3:26 fick vi se ett av säsongens vackrare mål, ja om inte det allra vackraste. Ett långpass från Beckie når då fram till Ottern i en position 8-10 meter från mål något till vänster i anfallszon och med en back i ryggen. Ottern tar emot bollen och med ryggen mot mål knackar hon iväg en stenhård backhand, som går spikrakt upp i målvaktens bortre kryss. En fantastisk prestation, som bara den var värd éntren. Ett fulländat tekniskt nummer av sällan skådat slag! 5-1 på tavlan och nu kändes det hur tryggt som helst för oss Höllvikenfans. De närmsta 2 minuterna trummade Höllviken på rejält, där bl a både Hanna C och Ottern med ett lobbskott i ribban hade varsin stor möjlighet att utöka ledningen. 6:05 kom så Skurup för första gången i denna period fram riktigt farligt. Detta då en spelare blev helt fri och sprintade i full karriär mot mål. Men omöjliga Emma gjorde sig stor och stoppade detta friäge med ännu en utmärkt parad. Efter 10:14 drog åter Skurup på sig en utvisning. Den här gången för slag. Att tvingas spelat boxplay mot Höllviken är inte någon hit…….För efter 11:20 är Simo framme och stöter vaket in 6-1. Detta efter att en Skurupsback olyckligt missat bollen helt och hållet när hon skulle slå undan den framför eget mål. Resterande del av matchen jämnar spelet ut sig och vi får se ett mera böljande spel där lagens anfall avlöser varandra, men där också mycket speluppbyggnad stoppas runt mitten av banan. Några riktiga högkaratiga chanser får vi inte se och Höllviken backar numera hem lite medvetet och försöker bara spela av matchen och bibehålla ställningen. Matchen avslutas med att Bina får uppsöka utvisningsbåset efter 19:36 för hårt spel.

Slutet gott - allting gott, som det så vackert heter. Efter den bleka första perioden repade tjejerna verkligen mod idag och tog tag i spelet på ett utmärkt vis och vann ganska komfortabelt till sist. En skön seger i omstarten av serien mot ett Skurup, som sannerligen inte är något dåligt lag. När man summerar har nu tjejerna gjort hela 20 mål(!)  i serien totalt på detta Skurup, sett över 6 perioder. Klart imponerande! Nästa framträdande för våra hjältinnor är lördagen den 26 januari klockan 14:00 mot Helsingborg hemma i Halör. Varmt välkomna att stötta damerna då!

HIBF startar akademi2024-04-10 09:45
Marketpeople ny partner!2024-04-03 08:23
Seriesegrare!2024-03-25 17:29
Publikmatchen 20242024-03-05 08:22
Årets vinnare!2024-02-21 13:08
2024-02-20 14:40
Nu fyller vi sargen!2024-02-16 11:12
SKÅNEDERBY2024-02-13 09:48