HÖLLVIKEN INNEBANDY
HELT VANLIGA STJÄRNOR.

Damlaget tog en fin seger hemma mot Häljarp & tog sig upp i serieledning!
2017-10-16 11:10
För tredje gången den här säsongen var det så dags för match mot Häljarp. Första matchen förlorades på straffar i vår egen träningsturnering, Pre Season Challenge. Andra matchen gällde gruppspel i DM och då blev det vinst med 6-3. Häljarp är ett svårspelat lag, som försvarar sig bra och hela tiden är farliga i sitt omställningsspel med ett par hypersnabba forwards. Så, vi visste sedan tidigare erfarenheter vad som väntade i detta viktiga seriemöte med ett av förra årets topplag i serien.

**Period 1**

Matchen började ovanligt försiktigt från båda lagens sida och det tog rätt lång tid innan den fick lite karaktär. Först i den 6:e minuten noterade jag något som riktigt andades målchans när Josefin P lossade bössan mot Häljarpskassen från sin backposition efter fint anfallsspel av hela formationen. Men hennes skott smet några decimeter över ribban. På detta svarade Häljarp minuten senare, när en forward får iväg ett lurigt backhandavslut från en position till vänster om Malin i målet. Men, den gode Malin glider ut och avvärjer det hela med en trygg räddning med kroppen. Efter 9:24 får Tilly en jättechans efter ett ”indianpass” av en Häljarpsback rakt in framför eget mål. Rebeccas avslut är det i sig heller inget större fel på, när hon drar bollen uppåt vänster kryss. Felet är bara att Häljarps keeper gör en högklassig räddning när hon får upp armen och avvärjer med en ren reflexparad. Knappa halvminuten senare är Otterström & Hanna C igång och surrar rejält i motståndarens zon. Hanna C avslutar en fin sekvens med ett vasst vinkelskott från höger. Men ännu en gång gör Häljarps sista utpost en bra parad och tippar bollen över målet med höger hand. Nu har tjejerna i orange äntligen vaknat till och anfallen blir allt längre och farligare. Det börjar lukta mål…………När matchuret pekar på 14:38 var man helt övertygad om att det var dags för nätrassel. Detta då Josefin P tagit sig upp bakom Häljarps mål och serverat ett utmärkt instick till Frida Tundo, som direktsköt mot mål från ett par meters håll. Men återigen agerade Häljarps målvakt räddande ängel, när hon avvärjer på ett storstilat vis. Resten av perioden ser ut på liknande vis, med ytterligare farligheter för våra tjejer. 17:28 är spelat när Lina P drar på ett överraskande och hårt skott från en position intill vänster sargkant mot bortre krysset, som dock målis i sista sekunden lyckas få handen på och tippa utanför. I den 19:e minuten är Häljarp mycket hårt ansatta vid ett flertal tillfällen av Höllviken, men lyckas reda ut det hela med både tur och skicklighet nära sin egen målbur. Perioden avslutas med ett långt droppskott mot Malin, som hon räddar med höger ben. Man får hjärtat lite i halsgropen när bollen tar en konstig väg genom luften in mot mål. Men Malin ser den hela vägen och kan enkelt resa sig upp och fånga den förlupna bollen. Vi har mållöst 0-0 på resultattavlan efter första 20 med klar mersmak för ”Hölle”. Detta vittnar inte minst skottstatistiken 11-3 om.

**Period 2**

2:42 in på andra perioden fyller Sofia B på och får ett fint skottläge centralt framför motståndarmålet. Passet från Petra kommer in perfekt till henne. Men tyvärr sveper det avslutande skottet strax över ribban. Efter 4:09 får Häljarp en finfin möjlighet efter ett bolltapp från vår sida i egen zon. Men Malin gör en kanonräddning med höger arm på ett bra skott från höger i slottet. Usch, där var det nära…………Matchbilden är sig lik från den första perioden. Höllviken styr spelet, men Häljarp backar snabbt hem i försvarsposition och gör det trångt och svårgenomträngligt framför det egna målet. Efter 5:19 kommer Petra farande och gör en inbrytning från höger, men hennes avslut smiter tyvärr knappt utanför bortre stolpen. 10:16 är spelat när det är ytterst nära hemmaledning. Ett skott från Lina P tar nämligen på ett Häljarpsben och ställer målvakten helt. Men bollen glider långsamt och för oss hemmafans retfullt precis utanför målvaktens högra stolpe. Bara halvminuten senare dyker nästa högkaratiga läge upp. Detta då Josefin P bryter ett uppspel mot en Häljarpsforward och iscensätter en motkontring. I precis rätt läge lägger hon fram en fin ”macka” till Tilly, som från några meters håll direktskarvar bollen mot bortre högra krysset. Återigen är dock Häljarps keeper på hugget och lyckas avvärja genom att vrida kroppen så hon får upp en hand i sista sekunden. En stark prestation! Direkt efter detta anfall kontrar Häljarp och spelar sig snabbt till ett friläge för en forward. Nu är det Malins tur att visa vilken duktig målvakt hon är. För hon lyckas både avvärja det första avslutet med höger ben, och ännu mer imponerande, är hon åter i position och räddar även returskottet från samma forward. Underbart målvaktsspel! Just i detta skede av matchen känns tjejerna lite för desperata och ivriga i sina attacker att fylla på med spelare rent offensivt, vilket gör att man då och då blottar sig lite väl mycket bakåt. Ett sådant läge dyker upp efter 15:49, när återigen en Häljarpsforward sprintar loss och kommer solo mot Höllvikenmålet. Malin visar sig ännu en gång på styva linan när hon gör en riktig kalasräddning med benet och även ser till att greppa bollen efteråt. Härligt! När man så nästan hade gett upp hoppet om några mål under denna den andra perioden, så slår blixten äntligen ner! På ett inslag från Häljarps sida långt ner i egen zon, är Sofia Otterström på hugget och stöter stenhårt på bollmottagaren. Denne blir då osäker och Ottern erövrar bollen och passar in bollen parallellt in framför mål, där dyker Hanna C upp och förpassar skickligt in bollen i nät med en elegant volley. 1-0, så himla gött! Tid 19:07 och såklart en härlig boost för självförtroendet inför den 3:e perioden.

**Period 3**

Våra orangea hjältar inleder den sista perioden storstilat! Redan efter 1:08 utökar man nämligen ledningen till 2-0. Efter en bra anfallssekvens sveper Petra in bollen i exakt rätt ögonblick något till vänster om Häljarps mål, där Tilly kommer farande med full fart framåt och trycker upp bollen stenhårt i bortre krysset. Ett riktigt snyggt och effektivt innebandymål! Nu har tappen verkligen gått ur tunnan………..För bara 39 sekunder senare är det dags att ändra på resultattavlan igen. Den här gången är det Linnea Brynells tur att anteckna sig i målprotokollet. Även hon kommer med rörelse bakifrån och tar sig vaket in framför mål, där hon omarkerad får ett finfint pass av Hanna C från en position bakom målet. Linnea förivrar sig inte, utan smeker lugnt och fint in bollen lågt intill målis högra stolpe. 3-0 och nu känns det betydligt tryggare…………..Men Häljarp viker inte ner sig, om nu någon skulle tro det. Efter 5:26 bränner det nämligen till rejält framför Höllvikenmålet. Detta när ett lurigt och löst avslut glider in i Malins högra stolpe, efter en rörig situation. Som tur är når Malin liggandes den förlupna bollen och lyckas stöta iväg den bort från det farliga området runt mål. Strax efter detta tar bortalaget timeout för att försöka samla sina styrkor för en sista kraftansträngning. Man får fin effekt av sin timeout. För efter 6:34 sitter reduceringen till 3-1 bakom Malin i kassen. Ett bra tillbakaspel till en back leder nämligen till ett lågt rejält skott intill höger stolpe. Våra stolta hemmatjejer svarar direkt upp på detta och det är ytterst nära 4-1 efter 7:01, när ett flertal skott från bl a Jessica A och Ellen L, fastnar i ”Häljarpsgröten” framför eget mål. 7:19 är spelat när det är dags för dagens första och enda utvisning i matchen. Detta drabbar en bortaspelare för liggande spel. Efterföljande PP är inte årets bästa…………det blir lite hafsigt och slarvigt och bara ett ynka avslut på mål. Tjejerna trummar dock oförtrutet på och det skapas även fortsättningsvis en hel del möjligheter till utökad ledning. 9:58 in på perioden skickar Miranda på en bra rökare mot mål från en position centralt i slottet. Målvakten halvklarar och får lyckligtvis se att Tillys returskott går ribba ut! Miranda är nu på ordentlig måljakt! För efter 13:52 skjuter hon först ett vasst skott, som tar på en Häljarpsförsvarare och trycker sen på själva framåt och skjuter ett returskott, som dansar på mållinjen innan den lyckas rensas undan. Nu hänger 4:an verkligen i luften, och den skulle komma…………..För med 4:05 kvar att spela drar Petra dit ett behärskat långskott lågt intill målis högra stolpe. Detta efter ett frislagspass från Louisa. I slutminuten är det också ytterst nära 5-1 när Petra och Tilly sågar sig igenom Häljarps försvarslinje. Men, från ett utmärkt fritt läge några meter till vänster om målet, sveper Tilly bollen något över ribban.
Slutet gott – allting gott, som det så vackert heter i lyckliga sagor. 4-1 mot svårspelade Häljarp duger alla dagar i veckan. Tjejerna har verkligen inlett seriespelet på bästa vis med två stabila segrar mot fjorårets, och även förmodade årets tilltänkta topplag; Tygelsjö och Häljarp. Det har väl inte rakt igenom varit några bländande tillställningar, men då är det desto mer imponerande att kunna vinna på ett så pass säkert vis.

Jag vill passa på att lyfta på hatten för det defensiva spelet. Stabilt målvakts & backspel och hårt defensivt jobbande forwards & centrar, har tillsammans bidragit till att laget endast släppt in ett mål per match hittills. Ett strålande facit så här långt, som dessutom belönats med serieledning. Nästa chans att få skåda våra vardagshjältinnor är kommande fredag den 20 oktober. Då vankas det bortamatch på cykelavstånd från Höllviken. 20:00 är det nämligen första tekning i Vellinge Sporthall mot Gårdarike. Ett äkta sydvästskånskt derby med andra ord! Med två bra träningar i benen i veckan, ödmjuk inställning och fortsatt hårt jobb, tror jag det finns goda möjligheter till nya poängkap då. Vi ses väl på fredag, eller hur?

HIBF startar akademi2024-04-10 09:45
Marketpeople ny partner!2024-04-03 08:23
Seriesegrare!2024-03-25 17:29
Publikmatchen 20242024-03-05 08:22
Årets vinnare!2024-02-21 13:08
2024-02-20 14:40
Nu fyller vi sargen!2024-02-16 11:12
SKÅNEDERBY2024-02-13 09:48