HÖLLVIKEN INNEBANDY
HELT VANLIGA STJÄRNOR.

Tredje raka segern för damlaget under hell-week
2017-09-18 19:37
Våra orangea hjältinnor gav sig på fredagskvällen till sundets pärla för den avslutande DM-gruppspelsmatchen mot Helsingborg. En tuff uppgift, inte minst med bakgrunden av att det här var den tredje matchen för laget på en vecka!

I potten fanns en kamp om just första platsen i gruppen, men framförallt chansen till ett sista genrep mot ett bra lag från en högre serie, innan seriespelet drar igång om ett par veckor. Allt detta tog tjejerna verkligen vara på denna septemberkväll.

Period 1

Matchens inledande minuter kännetecknades av en jämn kamp där lagen mera kände på varandra. Men så efter 4:50 tog Helsingborg ledningen när en spelare vann en kamp om en liten förlupen boll i höga slottet, snabbt tog in den i hooken och skickade in bollen lågt i Emmas vänstra hörn. Direkt efter tekning kom Petra Simonovski i ett bra läge centralt framför motståndarkassen, men hennes skott täcktes undan av en back. Fortsättningsvis var det hemmalaget som hade lite mera strukturerat spel, även om man inte skapade några heta målchanser. Runt mitten av perioden kom tjejerna igång med längre bollinnehav inom laget och därmed fick man automatiskt också bättre struktur på anfallsspelet. Efter 10:22 snodde Hanna Carlsson åt sig bollen från en back i anfallszon och skickade in en riktigt farlig öppnande passning parallellt med målet. Men tyvärr hann ingen medspelare fram för att stöta in bollen. 13:55 stod Linnea Brynell för en fin individuell prestation när hon snurrade bort två motståndare till vänster i hemmalagets zon och skickade in en passning i mitten av banan. Där dök Sofia Otterström upp och direktsköt. Men bollen smet ett par decimeter utanför målet. Efter 15:14 är Helsingborg framme och skapar sin farligaste möjlighet sedan ledningsmålet, men Emma är med på noterna och gör en kvalificerad räddning. Vi går till paus med en 1-0 ledning för Helsingborg. En rättvis sådan så här långt. Men våra tjejer har absolut stått upp hur bra som helst och har definitivt stora möjligheter att vända på steken.

Period 2

Redan efter första tekning ser man att det är ett mycket mera fokuserat och snabbare Höllviken som tar sig an den fortsatta uppgiften. Redan efter endast 46 sekunders spel så sitter kvitteringsbollen till 1-1. Josefin Persson tar ett kliv framåt i banan och bryter vaket ett uppspel mot sin markerade forward och serverar osjälviskt bollen vidare till Petra Simonovski. Petra tackar genom att ta ett par snabba kliv inåt i banan från höger sargkant och skicka iväg bollen in i nätmaskorna lågt intill målis vänstra stolpe. Detta blir upptakten till en mycket bra period i matchen från Höllvikens sida. Efter prick 1:00 så är det ytterst nära 2-1 när Linnea Brynell får iväg ett bra skott, som målvakten lämnar retur på. Sofia Otterström är framme och hugger på denna, men tyvärr träffar hennes retur målis i magen. Nu surrar ”Hölle” runt rejält i de blåsvartas zon! För efter 1:26 är det hypernära mål igen när Hanna Carlsson får iväg en rackarrökare, som keepern har all möda i världen att avstyra. 2:57 visar klockan när nästa feta läge dyker upp. Efter ett utmärkt instick framför mål av Jessica Andersson direktskjuter nämligen Ellen Ljungberg precis utanför målvaktens högra stolpe. Matchuret visar 4:36 när åskan slår ner i Helsingborgs Arena. Då tar hemmalaget nämligen ledningen med 2-1 när man för första gången i denna period kommer in i anfallszon. Knappast rättvist sett till hur inledningen av hur den andra perioden sett ut! I och för sig är det ett snyggt mål, där en hemmaforward rundar kassen och släpper in bollen i precis rätt läge framför mål, så att en framstormande spelare kan sprätta in bollen i nät. Direkt efter måltekningen tar Höllviken tag i spelet igen och är det lag som nu styr och ställer det mesta av skeendet på plan. Framförallt har man flyttat fram positionerna och forecheckar mycket hårdare när man förlorat bollen. En klockren taktik, som ger de orangea initiativet i matchen. Efter 6:07 skickar Josefin Persson iväg ett lågt och tungt backskott, som målis halvklarar och lyckligtvis får se bollen gå ut åt sidan. Tjejerna bibehåller dock bollen i anfall och bara ytterligare 17 sekunder senare så sitter kvitteringsbollen till 2-2 där. Återigen är det Josefin Persson som står för assisten när hon på ett liknande sätt som till första målet släpper bollen vidare till spelare i bättre position. Den här gången är det Rebecca Tiljander som hänger in ett stenhårt dragskott upp i målvaktens bortre kryss. Mycket snyggt! En stor del i målet har också Sabina Persson, som är inne och ”krigar” och skymmer keepern. Bra jobbat! 8:47 är spelat när vi får oss till livs ett härligt flygande anfall nerifrån egen zon, där Ebba Muregård slår ett långt svepande pass upp till Jessica Andersson, som direktpassar bollen in framför mål, där Ellen Ljungberg så när sätter dit bolluslingen. De nästkommande minuterna får vi fortsättningsvis också se många fina offensiva intentioner från tjejerna. 3-2 hänger verkligen i luften…………..11:28 kommer hemmalaget i en livsfarlig kontring. En spelare bryter in framför Emma i målet, men lyckas få avslutet utanför kassen. 14:32 är spelat när en Helsingborgare åker ut på 2 minuter för slag. Efterföljande PP är inte så dumt och 3-4 avslut blir det mot kassen. Den absolut farligaste chansen är ett direktskott från vänster backposition från Linnea Brynell, som går klockrent i ribban! Attans också, det vill sig inte riktigt……… Perioden avslutas med en riktigt farlig möjlighet till när Ebba Muregård drar på ett sista skott från långt håll efter 19:54. Skottet tar på en back och dämpas ner in framför Helsingborgs mål, där så när Jessica Andersson når den. 2-2 är alltså läget efter två perioder, men nu med klar mersmak till Höllviken.

Period 3

Sista periodens första riktiga farlighet signeras av hemmalaget, när en forward efter 3:22 bryter in från högerkanten mot mål, men lyckligtvis för vår del så går skottet över mål. På den efterföljande kontringen presenterar sig Höllvikens tjejer ordentligt för första gången i den avslutande akten, när Sabina Persson drar på ett fint direktskott från en position i höga slottet. Men målvakten gör en utmärkt benparad. Spelet böljar nu lite mera fram och tillbaka och lagen byter anfall med varandra. 5:40 är spelat när Helsingborg skapar ett fint läge med efterföljande bra skottavslut från högervinkel. Men Emma glider ut och avvärjer med en säker parad. Runt mitten av perioden kantrar initiativet över mer och mer till Höllviken igen. 14:10 in på perioden är det så dags för domarna att blåsa för mål igen för Höllviken! Linnea Brynell står för en härlig individuell prestation när hon driver bollen snett utåt till vänster I Helsingborgs zon uppvaktad av två motståndare. Så ser hon den framstormande Sofia Otterström i ögonvrån och slår ett distinkt parallellpass inåt i banan till Sofia, som direktskjuter in bollen från 7-8 meters håll rakt upp i nättaket något till vänster i målet. Målvakten har inte en chans att hinna dit med någon sidledsförflyttning. Ett riktigt snyggt innebandymål! 14:52 tar Helsingborg timeout för att försöka få till en sista kraftansträngning. Men tjejerna har ett bra grepp om skeendet och hemmalaget har förtvivlat svårt att komma till några bra lägen. Istället är det firma Petra Simonovski/Sabina Persson, som rutinerat lyckas ”döda” nära nog en hel minut(!) av den återstående tiden runt minut 17-18 någonting. Men, så får till sist tjejerna i hemmalaget ett gyllene tillfälle till kvittering när Petra Simonovski får uppsöka botbänken i 2 minuter för slag när klockan stannat på 19:15. Nu plockar Helsingborg helt riktigt ut målvakten också och satsar allt på ett kort. Man får också ner bollen i Höllvikens zon och får till ett avslut/inspel från högerkanten in framför ett välbefolkat mål, men de orangea lyckas få undan bollen. Efter hårt jobb av Sofia Otterström och Hanna Carlsson tillsammans, så lyckas de erövra bollen. Det blir Hanna som får fast i bollen till sist och skickar den från egen zon mot det tillspillogivna Helsingborgsmålet. Bollen går några decimeter bredvid den högra stolpen. Men Sofia Otterström vinner löpduellen framåt bollen mot en motståndare och kan servera den framrusande Hanna med ett pass bakåt från en position snett till vänster bakom målet. Där vinner Hanna i sin tur den kampen mot en hemmaback och skickar in 4-2 i tom kasse! Så gött! Tid 19:39 och ridån går definitivt ner för hemmalagets tjejer.
4-2 mot Helsingborg på bortaplan är starka papper alla dager i veckan. Dessutom en fullt rättvis seger. Helt enkelt en härlig kollektiv insats från samtliga Höllvikenlirare! Därmed är också försäsongens sista match avverkad.

Utan tvekan kuggar hjulen allt bättre in i varandra allteftersom tiden går. Spelarna har nu stötts och blötts tillsammans under försäsongen och de gamla och nya spelarna hittar och förstår varandra mer och mer ju fler träningar och matcher man har fått tillsammans. Totalt sett har laget spelat 11 DM- och cupmatcher på försäsongen med resultatraden: 7 vinster/1 oavgjord/3 förluster och målskillnaden 40-27. Nu återstår ytterligare två veckors träning med finslipande av detaljer, innan det är dags för seriepremiär på bortagolv lördagen den 30 september klockan 14:00  i Pilbäckshallen mot Tygelsjö. Då hoppas vi på ett stort hav av supportar, som kommer och stöttar våra vanliga orangea stjärnor. Väl mött då!

HIBF startar akademi2024-04-10 09:45
Marketpeople ny partner!2024-04-03 08:23
Seriesegrare!2024-03-25 17:29
Publikmatchen 20242024-03-05 08:22
Årets vinnare!2024-02-21 13:08
2024-02-20 14:40
Nu fyller vi sargen!2024-02-16 11:12
SKÅNEDERBY2024-02-13 09:48