Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
HÖLLVIKEN INNEBANDY
HELT VANLIGA STJÄRNOR.
A-lag Damer - Div. 1

Förlust i jämn match mot Malmö FBC U
2019-02-03 22:38

Tisdagens match på bortagolv mot Malmö FBC blev precis så jämn som man på förhand kunde förvänta sig när två bra div 1 lag möts, som båda kan innebandyns ABC utan och innan och där alla spelare i båda lagen besitter fina kvalitéer som tillför spelet bra dimensioner. 


Period 1 

Tjejerna rivstartade verkligen matchen när man redan efter blott 27 sekunders spel satte dit 0-1 i FBC:s kasse. Ett snabbt anfall där Beckie slog en öppnande diagonalpass från vänster till höger ut till Ottern, möttes av densamma med ett direktskott mot mål. Målis tvingades släppa retur och här var Miranda vaket framme och stötte in returen i nät. Vilken drömstart! Efter 4:20 var Höllviken framme igen när Beckie ställde en ”svår fråga” då hon fick iväg ett vasst skott från vänsterkanten längs med golvet. Men FBC:s målis var på hugget och gjorde en strålande benparad mot bortre stolpen. 4:59 var spelat när Jullan åkte ut i 2 minuter för slag. En mycket tveksam utvisning sett från läktarhåll, då Jullan endast touchade vid motståndarens klubba ytterst beskedligt………….Hemmalagets PP var av allra bästa märke och när klockan stannat på 5:24 var det kvitterat till 1-1. Detta efter distinkt passningsspel, som till sist gav en spelare ett friläge precis framför mål, som efter ett sidledspass från högerkanten, enkelt kunde stöta in bollen bakom Emma. 7:57 in på perioden fick vi se en fin aktion av Simo, som bröt in mot mål från högerkanten. Men tyvärr tog hennes avslut mitt på målis mask. Spelet var rätt jämnt fördelat så här i inledningen av matchen. Höllviken var det lite mer spelförande laget, medan FBC snabbt backade hemåt, organiserade sitt försvar och satsade på vassa omställningar. 12:50 in på perioden var det ytterst nära ledning för Höllviken när en lång härlig passning i djupled från högerkanten av Ottern mot bortre stolpen så när nått Beckies klubba. Där fattades inte många centimeter………16:22 åkte en Malmöspelare ut på en tvåminutare för upprepade förseelser. Tjejernas efterföljande PP var tyvärr inte av bästa märke. Det var för långsamt, statiskt och förutsägbart och man lyckades inte skapa något direkt matnyttigt. 17:53 fick vi se en bra Hölle-attack, där först Ottern frestade på med ett bra skott från höga slottet, som tvingade FBC:s utmärkta målvakt, enligt mig en av matchens förgrundsfigurer, att släpp retur. På denna var Özil framme, men tyvärr skyfflade hon bollen över målet. Sekunderna senare kom Malmö i en av sina giftigaste anfall under perioden, där ett inspel framför mål skarvades vidare av en hemmaforward. Den här gången var det Emmas tur att briljera med en strålande parad. Slutminuten blev ganska händelserik. Med dryga halvminuten kvar kom Höllviken i ett 2 mot 1 läge där Simo till sist fick bollen i full karriär framåt i centralt läge. Från 5-6 meters håll drog hon iväg ett bra skott, men skottet fastnade på en back som lyckats komma in i bollbanan och täcka. Så, efter 19:54 åkte en hemmaspelare ut på 2 minuter efter att ha gått för bryskt in mot Beckie och tacklat henne mot sargkanten. Vi hade fått se en bra, jämn och tempofylld första period där jag tycker att det oavgjorda pausresultatet speglade matchen ganska väl. 


Period 2 

Andra periodens inledande PP är bättre än det föregående med några giftiga försök, men inget av dem resulterar. 3:41 in på perioden kommer Malmö i en farlig och snabb omställning, vilket de är mycket vassa på, som också till sist resulterar i att en forward kan smeka in 2-1 i nät bakom en chanslös Emma. 7:22 är spelat när FBC drar på sig ännu en utvisning. Den här gången är Höllviken högeffektiva, eftersom det bara behövs 7 sekunders(!) powerplay innan kvitteringsbollen till 2-2 sitter i nät. Beckie hittar in i centrum till Fanny, som från sin position mitt i slottet snabbt och effektivt drar en stänkare högt uppåt målvaktens vänstra hörn. 9:42 är Fanny på G igen när hon drar iväg ett mycket bra skott från långt håll, men keepern är på hugget och tippar ut bollen uppåt sitt vänstra kryss. 11:02 är spelat när FBC kommer i en 2 mot 1 situation, som ser riktigt farlig ut. Här gör Jullan ett hästjobb, som tar sig ifatt den bollförande spelaren och även lyckas täcka undan hennes avslutande skott. Efter en lika jämn inledning av den andra perioden som den första, skaffar sig Höllviken lite momentum i matchen runt mitten av perioden och lyckas trycka på rejält i varje byte. Men, FBC är kompakta och jobbar hårt defensivt för att freda sig. 16:00 skickar Bina ett flippskott från långt håll mot mål, som en skymd målvakt med nöd och näppe klarar. I de sista skälvande sekunderna av perioden kommer så en omdiskuterad situation, där Simo sätter bollen i mål från nära håll. Men, målet döms bort för någon form av slag. Det blir lite upprörda känslor på plan i Höllvikenlägret över detta. Oavsett vad man tycker om domarnas beslut, så gäller fortfarande den gamla devisen; domarna dömer, spelarna spelar och åskådarna hejar………2-2 inför sista perioden känns tämligen rättvist, även om jag tycker att Höllviken steppade upp ytterligare och skapade klart fler farliga möjligheter i jämförelse med Malmö. 


Period 3 

1:43 är spelat när Korre drar på ett farligt långskott från backposition, där Bina är ytterst nära at få grepp om målvaktsreturen. 3:01 visar ännu en gång FBC prov på sin specialitet, snabba omställningar. En bollstöld runt mittlinjen blir till sist ödesdiger, när en hemmaforward sprintar loss solo längs med vänsterkanten, bryter in något och skjuter ett perfekt skott halvhögt i Emmas bortre hörn. Så var det hastigt och för våra stolta hjältinnor i orange något mindre lustigt 3-2 i Malmös favör. Bara knappa 20 sekunder senare får Höllviken ett jätteläge till kvittering. Korre skjuter ett tungt backskott som målvakten tippar utåt sin högra stolpe. Där dyker Beckie upp och skjuter mot det till synes tillspillogivna målet. Men, då kommer FBC:s målvakt glidandes längs med golvet och lyckas rädda målet från påhälsning med en fantastisk reflexparad. 4:26 är det Nickos tur att lossa bössan från sin backposition. Den här gången tar tyvärr det välriktade skottet på en Höllvikenspelare framför mål. Den bollen såg definitivt ut att vara på väg in i nätmaskorna……..Det är bra tryck nu i Höllvikens attacker. 8:27 Kommer Beckie i en soloraid längs med vänsterkanten, drar ett par motståndare och släpper in bollen snett inåt bakåt perfekt till Bina, som tyvärr missar passet med en hårsmån. På detta kontrar FBC blixtsnabbt och skapar ett fint läge mitt i slottet för en forward. Avslutet är det heller inget fel på. Det enda felet för Malmös del är att Emma gör en finfin kalasräddning på skottet. Efter 11:40 är Beckie kraftigt på gång när hon elegant fintar av ett par hemmaspelare, bryter in från vänsterkanten och lyfter bollen uppåt bortre hörnet i FBC:s mål. Men Malmös stora hjälte i målet gör en fantastisk enhandsparad och avvärjer därmed ännu en gång en farlighet. Bara 20 sekunder senare får Ottern ett utmärkt läge snett från högerkanten, där hon skjuter ett avslutande dragskott klockrent i ribban och över! Nu har verkligen tjejerna i orange otur, eller hemmalaget änglavakt om man så vill, som lyckas undvika baklängesmål………Mitt i ivern i kvitteringsjakten blir tjejerna lite väl optimistiska i sitt sätt att trycka på framåt. Detta håller verkligen på att straffa sig när Malmö i en smart kontra-attack lyckas få en forward i totalt fritt läge framför Emma. Lyckligtvis för Höllviken blir spelaren nog lite ivrig och lyckas skyffla bollen utanför mål. 14:20 är spelat när vi åter får se en mycket omdiskuterad situation. Beckie bågar då in från vänsterkanten i anfallszon, håller undan från sin bevakning och skjuter bollen i mål från 6-7 meters nedåt målis högra hörn. Vilt jubel utbryter bland Höllvikens spelare efter att äntligen ha satt dit kvitteringen. Men, domarna dömer bort målet för att man ansett att Bina varit i målgården. Må så vara, men lite märkligt är det att Bina en god stund stått still i samma position med en försvarare i ryggen innan Beckie sköt bollen i mål. Om hon nu stod inne i målgården borde hon ju rimligtvis blivit 

avblåst för detta betydligt tidigare. Nåväl, det är domarna som dömer………jakten på kvittering får gå vidare. 14:53 får Simo uppsöka syndabåset i 2 minuter för slag. Tjejernas boxplay är bra och man håller undan motståndarna på ett perfekt vis. 18:20 är spelat när Höllviken tar timeout för att försöka få till en sista kraftansträngning. Direkt efter detta plockar man ut Emma och satsar på spel 6 mot 5. Denna naturliga chansning ger ingen effekt alls, utan istället kan Malmö avgöra matchen med ett 4-2 mål i tom kasse, efter en bollstöld till följd av lite oprecist passningsspel från Höllvikens sida. I den absolut sista minuten av matchen har först Nicko ett lurigt backskott efter prick 19:00, som smiter precis utanför vänster stolpe och avslutningsvis får Bina uppsöka utvisningsbänken efter 19:42 efter hårt spel. 


Idag tycker jag faktiskt lite synd om tjejerna, som hade förtjänat minst en poäng, om inte alla tre, sett till framförallt antal feta målchanser i matchen. Man gör helt enkelt en utmärkt bortamatch mot, enligt mitt sätt att se det, en av seriens 3 svåraste motståndare. Dessutom grinade oturen Höllviken lite i ansiktet då man inte bara fick ett, utan t om två mål underkända i en och samma match. Det hör ju inte till vanligheterna precis…… Men, det är bara att gratulera Malmö FBC till vinsten. Flest mål vinner, så är det bara. Jag tycker mig dock märka att formen pekar brant uppåt igen för tjejernas del, efter några tveksamma veckor före juluppehållet. Eftersom helgen är spelledig i serien, får man nu 1,5 veckas träning innan det är dags för nästa högintressanta match, då toppkrigande Landskrona kommer på besök. Jag är helt övertygad om att våra orange krigare kommer att ge Landskrona en rejäl match då. Man har ju dessutom revansch att utkräva för höstens bortaförlust. Ett nog så gott tändmedel. Dessutom kan vi ju hoppas på att skadeläget lättar lite på några av våra viktiga pjäser, som för närvarande är satta ur spel. Lördagen den 9 februari klockan 11:00 är det första tekning i Halör mot Landskrona. Det får ingen sann Höllvikensupporter missa, eller hur?!


Nyhetsarkiv
Förlust mot Engelholm2018-12-03 22:39
Förlust mot Stanstad2018-11-11 08:00
Vinst mot Malmö!2018-10-26 13:30
 
Våra Sponsorer