Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
HÖLLVIKEN INNEBANDY
HELT VANLIGA STJÄRNOR.
A-lag Damer - Div. 1

Knapp uddamålsförlust i DM-kvarten mot Röke
2018-11-28 14:16

Ingen rast, ingen ro. På måndagskvällen var det åter dags för damerna att sätta på sig matchställen. Den här gången var det allsvenska Röke som stod på andra sidan mittlinjen för att utkristallisera vem av lagen som skulle avancera vidare till semifinal i årets DM. En match där såklart Röke var storfavoriter på förhand. Men, vi vet ju också att det finns en hel del rutin och ungdomlig energi i vårt damlag, som i sina bästa stunder mycket väl kan mäta sig med lag t om på allsvensk nivå. 


Period 1 Röke inledde matchen i ett förväntat högt tempo och tog tag i matchen på ett rejält vis redan från början. Även om det blev mycket försvarande i egen zon för våra tjejer i början av perioden, så skötte man det defensiva på ett bra vis och höll Röke ifrån sig. Efterhand växte man in i matchen alltmer och jämnade också ut spelet. Efter 4:22 skapade Röke en fin chans efter ett olyckligt bolltapp av Höllviken i egen zon. Men Emma i holken avvärjde denna möjlighet på ett utmärkt vis. 5:14 var spelat när Höllviken skapade sin första större möjlighet när Beckie bröt in från vänsterkanten och fick på ett bra avslut, som dock Rökes målis gjorde en fin parad på. Efter 10:55 kommer Röke i en snabb omställning, som mynnar ut i ett friläge för en flyfotad forward. Här agerar Emma verkligen följsamt när hon genom sitt agerande får spelaren att helt komma ur vinkel och så går hennes skott i burgaveln. 11:43 är spelat när Hölle skapar en fin chans efter frislag nära Rökes mål. Beckie skjuter ett första skott, som tar på en försvarare. Hon tar sedan sin egen retur och får till en vass backhand, som smiter strax utanför målis vänstra stolpe. Strax efter detta skapas nästa fina möjlighet av våra orange lirare när Beckie serverar bollen till Özil, som befinner sig i ett drömläge fri framför målvakten. Men tyvärr går hennes avslut mer eller mindre mitt på målis. 14:04 slår Röke till och tar ledningen. Detta efter att en forward bågat in från vänster hörna i Höllvikens försvarszon och skjutit ett lågt skott i Emmas bortre hörn. 0-1 på tavlan och det är bara att för tjejerna att anta utmaningen i underläge…….Repliken från våra orange hjältinnor lät dock inte vänta på sig alltför länge. För efter 15:26 sitter kvitteringen till 1-1 i nät bakom Rökes för övrigt utmärkta målvakt. Ett underbart anfall med mycket spelare inblandade inleds på bästa vis från egen zon, där Bina till slut får en öppnande pass längs med högerkanten in i Rökes zon. Hon ser Beckie i ögonvrån och slår ett perfekt backhandpass parallellt över zonen till vänsterkanten där uppdykande Beckie trycker dit bollen med ett direktskott från 4-5 meters håll. Ett skolboksexempel på ett snabbt och effektivt anfall! Direkt efter tekning kommer Höllviken farande igen i ett bra anfall, där Ebba till sist avlossar ett vasst skott uppåt målis högra kryss, som i sista stund avvärjs av keepern. Periodens sista stora farlighet regisseras av Röke när man vid ett frislag efter 17:33 får till ett skott i ribban och ut. Där var det verkligen nära……..Det allra sista som händer av vikt är att Ottern åker på en utvisning i 2 minuter för hög klubba när det endast återstår futtiga 3 sekunder att spela. Vi har fått se en rivig första period där Röke dominerade ganska stort under de inledande 6-7 minuterna, men där Höllviken växt in i matchen mer och mer och skapat en hel del farligheter under framförallt andra halvan av perioden. Skottstatistiken summerades till jämna 9-10 i Rökefavör. 


Period 2 Röke var ofina nog att redan efter 32 sekunders spel utnyttja sitt powerplay spel med att återta ledningen. 1-2 målet sköts in stenhårt diagonalt upp i Emmas vänstra kryss efter ett utmärkt passningsspel dessförinnan. 1:46 är spelat när tjejerna är framme och oroar rejält för första gången i denna period. Detta genom ett instick framför Rökes mål, som tyvärr Bina missar med minsta möjliga marginal……..Istället är det Röke som utökar sin ledning till 1-3, när man efter ett olyckligt felpass från Höllvikens sida i egen zon, skoningslöst utnyttjar detta. Tid 3:10. I 6:e minuten är Höllviken på G rejält och bibehåller ett bra tryck i Rökes zon, där både Özil och Bina frestar på mot kassen med varsitt bra skott. 9:33 visar matchuret när Röke åker på en tvåminutare för obstruktion. Tjejernas PP är rätt okey där man skapar några hyfsade lägen, dock inget som skapar några jättestora problem för Rökes försvar. Så här långt fram i perioden är Höllviken riktigt bra. Man forecheckar högt med bra intensitet och kommer i många bra offensiva attacker. I 15:e minuten skapar tjejerna flera vassa situationer. Bl a skjuter Ottern ett bra vinkelskott från vänster, som Ebba skarvar snyggt på volley strax utanför vänster stolpe. Omedelbart efter detta leder en vaken bollstöld av Alex till att hon kan servera ett fint pass i sidled till Miranda utåt högerkanten. Hennes avslut är heller inte fy skam, men målis gör en kvalificerad räddning. 16:e minuten blir minst sagt ombytlig……..först kommer Röke i en vass omställning där till sist en lirare blir helt frispelad. Men mot sig får hon en av matchens stora giganter, Emma Gottfridsson, som gör en grym rädddning på avslutet mot mål! Direkt efter detta kontrar Höllviken, vilket mynnar ut i ett finfint läge för Alex. Men tyvärr smiter hennes avslut utanför buren. 18:42 kommer Ottern farande i en härlig soloaktion, drar på egen hand 2-3 Rökespelare och sätter sig själva i ett utmärkt avslutsläge 5-6 meter från mål i central position. Tyvärr går hennes dragskott utanför målis vänstra stolpe. Nu kändes det minst sagt som att Höllviken verkligen förtjänade ett mål. I periodens sista minut kom så äntligen utdelningen lite retroaktivt! För efter 19:28 stöter Bina in 2-3 från nära håll. Detta efter att Nico först avlossat ett backskott, som målvakten tvingats lämna retur på. Andra perioden har bjudit på ett allt bättre Höllviken, som efter Rökes 2 mål under inledningen av den andra akten, hämtat sig på ett utmärkt vis och faktiskt varit det något bättre laget i den resterande delen. Skottstatistiken slutar 9-6 i hemmafavör och vi har tveklöst en spännande och oviss upplösning av matchen att se fram emot. 


Period 3 Röke inleder även den tredje perioden på ett bra sätt. Efter 2:51 skapar man en jättechans framför Emma, som fantastiskt nog lyckas göra en mirakulös reflexparad! Men, bara 16 sekunder senare sitter 2-4 i Höllvikens nät. Detta efter att ett inslag till vänster spelats snett bakåt, där en Rökeback fick på en bra träff och bollen bollen smet rakt upp i bortre krysset. Nu trummar Röke på bra och nästa möjlighet kommer efter 5:39 när ett instick framför Höllvikens mål möts av ett direkstskott av en bortaforward. Men återigen visar Emma sig riktigt på styva linan, när hon tvingas till en riktigt kvalificerad räddning. Vi får vänta till matchuret tickat fram till 6:54 innan Hölle oroar rejält för första gången i denna period. Detta genom ett vasst direktskott från Beckie något till vänster i höga slottet, som tar på målis mask och går över kassen. 9:09 är spelat när Bats tar timeout. Efter denna vaknar våra orange hjältinnor till ordentligt igen. 9:21 är spelat när en härlig anfallskombination mynnar ut i en direktskarv av Ottern mot mål, som Rökes sista utpost tvingas göra en fin reflexparad på. Nu är jakten på reducering i full gång…… 13:29 är spelat när det är ytterst nära reducering. En lång fin anfallssekvens avslutas med att Beckie drar ett par spelare längs med vänsterkanten och skjuter ett hårt dragskott precis utanför bortre stolpen. Efter 15:05 tvingas en Rökespelare uppsöka syndabåset i 2 minuter för otillåten trängning. 16:29 är spelat när Ottern får på ett rejält dragskott från högerposition, som en skymd målvakt bara får på sig, utan att hon överhuvudtaget vet att hon räddar! Efter ytterligare några bra försök i PP, kommer så äntligen utdelningen. Detta i form av ett långskott från Bina, som smiter in bakom målvakten, som säkert har svårt att se bollen framför det välbefolkade målet. Tid 17:05. Nu plockar Höllviken ut Emma så fort tillfälle ges och chansar framåt för allt vad tygen håller……… Röke ligger lågt och kämpar väl i sitt försvarsspel. Vassast möjlighet till 

kvittering har Ottern, som får iväg ett bra skott med minuten kvar att spela. Men bollen tar på ett försvarsben strax framför målet och styr åt sidan. Istället är det nära ytterligare Rökemål, då man erövrar bollen och skjuter ett långskott mot tom bur, som smiter strax utanför höger stolpe. 


Matchen slutar med uddamålsseger för Röke, som vi gratulerar till detta och önskar även laget lycka till i sina vidare öden under årets DM-spel. Jag tycker tjejerna i orange gör en riktigt bra match och står upp hur bra som helst mot kvalificerat motstånd. Man pressar Röke ända in i kaklet och ställer under matchens gång många besvärliga frågor. Samtliga spelare förtjänar högt betyg idag. Inte minst för den energi och kamplust man visar under hela matchen. Vi saknade ett par riktig vassa offensiva pjäser idag p g a sjukdom och skador. Men, de spelare som kommer in och ersätter gör det riktigt, riktigt bra. Utan tvekan kan laget sträcka på sig och känna sig stolta för vad man lyckats prestera i årets DM. Nästa framträdande i serien är nu på lördag den 1 december klockan 14:00 i Halör, då Engelholm gästar. En match där damerna vid seger kan återta den tredjeplats som just nu Engelholm innehar. Något jag tror tjejerna i orange är riktigt sugna på……….Väl mött då och stötta allas vårt härliga damlag!


Nyhetsarkiv
Förlust mot Engelholm2018-12-03 22:39
Förlust mot Stanstad2018-11-11 08:00
Vinst mot Malmö!2018-10-26 13:30
 
Våra Sponsorer