HÖLLVIKEN INNEBANDY
HELT VANLIGA STJÄRNOR.

PREMIÄRSEGER FÖR DAMERNA I SKÅNEMÄSTERSKAPEN
2017-08-21 09:45
Det blev en säker 3-0 viktoria i DM-premiären för damerna mot Gantofta. En seger som såklart betyder massor för självförtroendet i laget, inte minst med tanke på att det är en hel del nyförvärv som tillkommit inför den här säsongen, som då ska slussas samman med de tidigare Höllvikenlirarna. En ekvation som inte är helt lätt att få ihop, åtminstone inte redan så här tidigt på säsongen.

Gantofta kom till spel med endast 7(!) utespelare, frodades det dock kvickt en hel del optimism, både bland spelarna, men även på de riktigt välfyllda läktarna med hemmafans. Det kändes så här på förhand som en bra segerchans, även om Gantofta håller till i division 1.

Period 1 Tjejerna inledde matchen optimistiskt och gick på offensiv utflykt direkt efter första tekning. Redan efter 25 sekunders spel drog Petra Simonovski iväg ett farligt vinkelskott från höger, som smet strax utanför målvaktens högra stolpe. Gantofta svarade upp på detta genom en farlig kontring, där ett giftigt inspel från vänsterkanten mot bortre stolpen så när nådde rätt adress till en framstormande bortaforward. Men därefter blev det Höllviken för hela pengen i resterande del av perioden. 8:11 hade matchuret tickat fram när premiärbollen låg i Gantoftas nät, ditförpassad av Josefin Persson genom ett lågt direktskott från vänster backposition invid målvaktens närmsta stolpe. Detta efter ett fint förarbete av Sofia Otterström bakom mål. Bara sekunderna efter ledningsmålet var det nära ögat igen när Lina Petersson bröt in i banan från vänster i anfallszon och drog iväg ett vasst dragskott strax utanför vänster stolpe. Utan tvekan var det en pigg inledning av våra stolta hemmatjejer, inte minst med tanke på att det var årets första match. Flera fina anfallssekvenser avlöste varandra från samtliga tre formationer runt mitten av första perioden. Till slut orkade inte Gantoftas tappra försvar stå emot längre. 11:43 var spelat när Jessica Andersson stod för en utmärkt soloprestation när hon kom loss centralt i höga slottet och skickade iväg ett bra avslut, som Gantoftas i övrigt hårt stridande burväktare inte lyckades hålla, utan bollen gled något retfullt in i mål under henne. I 14:e minuten såg det för första gången på länge lite oroligt ut framför Malin i målet. Men den gode fröken Roth rensade resolut bort bollen med handen i luften innan den hann dimpa ner framför den välbefolkade närheten av hennes mål. Resterande del av perioden gick även fortsättningsvis helt i orangea färger. Sofia Otterström hade ett välriktat skott som smet precis över ribban efter 13:46. Josefin Persson hade ett vasst långskott när uret pekade på 16:49, där Otterström var ytterst nära att sätta returen när målvakten bara halvklarade. 18:50 lossade Nicolina Johansson bössan från vänster backposition och tvingade Gantoftas keeper till en kvalificerad räddning. Men 2-0 med mersmak för hemmalaget stod sig efter första perioden.

Period 2 Även den andra perioden inleddes på ett bra vis av Höllviken. Redan efter knappa minuten tvingas Gantoftas målvakt till en kvalificerad benparad efter ett bra avslut från Simonovski ur snäv högervinkel. 4:45 in på andra akten serverar Sofia Bengtsson ett utmärkt pass framåt centralt i anfallszon till Ebba Lundqvist, som snabbt snurrar runt, vänder bort sin försvarare och drar iväg en mörsare strax utanför målet. Nu luktade det 3-0 lång väg och snart skulle kapten Ebba få sin revansch. För när andra perioden var 8:20 gammal fick vi oss till livs matchens prestation när just Ebba Lundqvist via en bollstöld i Gantoftas högerförsvar drog med sig bollen inåt i banan och hängde upp en riktig rackarrökare(!) i målvaktens vänstra kryss. Ett riktigt läckert avslut! I Tolfte minuten hängde 4-0 på en skör tråd när Josefin fick iväg ett tungt slagskott, som målvakten med nöd och näppe lyckades tippa precis ovanför ribban. Bara sekunderna senare var det Lina Peterssons tur att fresta på mot Gantoftas bur, när hon fick iväg ett utmärkt dragskott från höger position i slottet. Men återigen gör målvakten ett bra ingripande när hon räddar skottet med masken. Prick 19:00 är det Sabina Perssons tur att så när ”måla” när hon tar sig runt Gantoftas bur och drar på ett skott, som tyvärr tar i närmsta gaveln på utsidan. Med bara ett par ynka sekunder kvar av perioden får Gantofta ett frislag i centralt läge en bit ut i banan från Höllvikens mål. Istället för en kort petning och skott, väljer Gantofta att slå ett litet längre pass i sidled till en helt omarkerad spelare, som i sin tur direktskjuter mot mål. Men, Emma i buren, som avlöst Malin efter halva den andra perioden, är på hugget och gör en högst kvalificerad benparad. 3-0 i innebandy är som alla initierade vet ingen säker ledning med en hel period kvar att spela. Men, i dagens match med ett decimerat Gantofta, känns det ändå rätt tryggt så här långt.

Period 3 Den tredje akten inleds lite sömnigt av våra hemmatjejer, till skillnad från de två tidigare. Det blir lite omständligt och ”duttigt” passningsspel och en hel del slarvande. Redan efter 45 sekunders spel har Gantofta ett jätteläge till reducering när en bortaforward kommer helt solo från mittlinjen mot Emma i hemmaholken. Men som tur är verkar Gantoftaliraren få för mycket betänketid på väg framåt, för hennes avslut är inte ens nära att träffa mål! Efter 4:35 tvingas Emma till en fin reflexräddning efter att ett skott touchat en klubba på väg mot mål och ändrat riktning. Först när det gått runt 7-8 minuter av perioden börjar man känna igen hemmatjejernas spel från tidigare, med mer bollinnehav och lite distinktare passningsspel. När precis halva perioden har gått, tar Gantofta timeout, för att försöka få till en slutforcering. Ingen lätt uppgift med ynka 7 spelare att tillgå, som dessutom är rätt slitna vi det här laget. 10:42 är spelat när en långboll från egen planhalva från Korres sida så när når fram till Ellen Ljungberg, som befinner sig i fritt läge framför Gantoftakassen. Nu känns spelet betydligt tryggare igen, även om matchen i sig har planat ut och det känns som båda lagen mest väntar på slutsignalen. Vi hinner dock med ett par vassa chanser till innan eld upphör. Efter riktigt bra passningsspel från egen zon, kommer Bina i bra högerläge i motståndarzonen. Men hennes avslut smiter strax över ribban efter 16:00. Nicolina är regissör till de orangeas sista farlighet när hon lossar en bra kanon från vänster backposition mot mål med dryga två minuter kvar av matchen. Keepern halvklarar och bollen dansar fritt framför mål några sekunder, innan en Gantoftaback rensar undan framför framstormande Höllvikenspelare. Efter 19:30 åker så Höllviken på 2 minuter för felaktigt byte. Men, de sista skälvande 30 sekunderna avverkas utan att Gantofta orkar skapa någonting.

3-0 så här i premiären för ”nya” Damlaget duger gott alla dagar i veckan! En stabil inledning på en resa, som bara kan bli ytterligare bättre, ju mer tid laget får tillsammans. Redan nu finns det mycket att glädja sig åt. Säkerligen sover den nya tränarduon Bats & Bina rätt gott efter det här. Nästa framträdande för våra hjältinnor är kommande helg, den 25-27 augusti, då de ska delta i Hessleholm Invitational. Då väntar matcher mot Halmstad, Åstorp/Kvidinge och Röke i det inledande gruppspelet. Alltså stentufft, men också ytterst inspirerande motstånd från högre serietillhörigheter. Varför inte ta en utflykt till Hässleholm då och stötta tjejerna till nya bravader? Det är det här gänget mer än väl värda!

Seriesegrare!2024-03-25 17:29
Publikmatchen 20242024-03-05 08:22
Årets vinnare!2024-02-21 13:08
2024-02-20 14:40
Nu fyller vi sargen!2024-02-16 11:12
SKÅNEDERBY2024-02-13 09:48
Publikmatchen 20242024-01-30 16:29
Nyårscupen by Lions2023-12-26 19:54