HÖLLVIKEN INNEBANDY
HELT VANLIGA STJÄRNOR.

Damerna obesegrade hittills under 2019
2019-01-27 21:17

När årets första snö var ett faktum i Skåne, var det efter en vilovecka återigen dags för damlaget att plocka fram klubborna ur fodralen och ta sig an en hemmamatch mot kapabla och svårspelade Helsingborg. Ett lag som man faktiskt redan mött två gånger tidigare under säsongen. Dels i en åttondelsfinal i DM och dels i första seriedrabbningen lagen emellan, allt inom loppet av bara ett par dagar. Vid båda tillfällena blev det orange vinster på ett ganska övertygande vis, även om seriematchen i Helsingborg stod och vägde ett tag innan tjejerna fick rätsida på spelet. Inför dagens match var det ändå med en viss bävan man bänkade sig. Framförallt för att tjejerna efter återstarten efter jul bara spelat en match och därefter fått en ”ofrivillig” vila, eftersom det var lagets tur att stå över förra veckan omgång. Helsingborg å sin sida vann senast mot Stansad på hemmaplan, vilket då säkerligen ökat lagets självförtroende inför denna match.

Period 1

Matchens första skott på mål avlossades från Ebbas klubba efter dryga minuten, men från långt håll, och keepern hade inga problem att ta hand om bollen. Helsingborgs första möjlighet i matchen var strået lite vassare när en lirare sköt ett bra vinkelskott från högerkanten, som tvingade Emma att sträcka ut ordentligt och tippa ut bollen bortåt en den högra stolpen. Direkt efter detta skott iscensatte Höllviken en kontring, där Beckie till sist befann sig i ett utmärkt skottläge mitt i slottet. Hennes avslut var också bra och en skymd målis tvingades lämna retur, där Hanna C mycket vaket höll sig framme och sprätte in 1-0 i kassen bakom en chanslös målvakt. Tid 3:59 och riktigt skönt med ett tidigt ledningsmål. Spelet var rätt jämnt så här inledningsvis, men med lågt tempo i matchen. Stundtals var det också ganska slarvigt passningsspel och båda lagen fastnade ofta runt mittlinjen i sina försök att anfalla. Nästa stora farlighet bokfördes efter 9:06 när en bortaforward sköt ett vinkelskott från höger, som touchade Jossan på sin väg mot mål och gick precis bredvid närmsta stolpen i burgaveln. 11:24 var spelat när det var ytterst nära utökad ledning för Höllviken. Ett fartfyllt anfall avslutades med ett inspel diagonalt in framför mål av Beckie, där Ottern kom perfekt glidande in mellan Helsingborgs backpar och direktskarvade bollen mot mål. Här svarade målis för en utmärkt räddning när hon följsamt hängde med i sidoförflyttningen och avvärjde med en benparad. Knappa minuten senare var man beredd att notera 2-0 i protokollet. Återigen var det firma Beckie & Ottern som var i farten. Den här gången i omvänd ordning, där Ottern satte Beckie i ett kanonläge med fritt skottfält mitt i slottet. Ett läge som Beckie utnyttjar i 9 fall av 10. Den här gången var det tyvärr nummer 10…………för skottet smet precis utanför vänster stolpe. Resterande del av perioden fortsatte med oförändrad matchbild. Jämnt spel, lite lågt tempo och med få farliga chanser åt båda håll. För att sammanfatta första perioden skulle jag nog vilja påstå att Helsingborg var det lag som haft det något bättre passningsspelet. Båda lagen hade dock agerat bra i defensiven med starka backbesättningar, som tagit udden av lagens respektive anfallsförsök. 1-0 i bagaget var såklart en bra grund att stå på för tjejerna inför fortsättningen, där det dock fanns mycket förbättringspotential att ta till.

Period 2

Som så många gånger tidigare under säsongen när det inte funkat direkt under den första perioden, så leder ett gott paussnack till att laget kommer ut som pånyttfött. Det är helt annat go’ direkt från start i perioden. Tempot har skruvats upp märkbart på alla händer och fötter och rörelsen och viljan att delta är 100% bättre hos alla Höllvikenlirare! Redan efter 1:42 håller en lång förlupen boll mot Helsingborgsmålet på att resultera, men bollen smiter strax utanför höger stolpe. 2:12 är spelat när Hanna C får en underbar djupledsboll och kommer helt fri mot Helsingborgsmålet. Men, Helsingborgs målvakt gör en underbar parad, när hon slajdar ut från målet och avvärjer Hannas sista dragning. Nu har Höllviken tagit tag i taktpinnen rejält och fortsätter att trumma på rejält i varje byte. Matchuret stannar på 3:29 när domarna får flöjta för mål för andra gången i matchen. En härlig djupledsflipp från egen planhalva av Jossan (välkommen till Höllviken förresten!) når då nämligen perfekt adress i form av Özil, som i sin tur parkerat sig framför motståndarnas mål. Özil tar snabbt emot passningen, vänder om och lättar in 2-0 i nät. Enkelt och effektivt på en och samma gång! Direkt efter måltekning erövrar tjejerna bollen igen och 15 sekunder senare är det åter dags för skön nätmusik! 3-0 till Hölle, och vilket underbart spelmål sen! Bollen går som på ett snöre från egen zon, via backuppspel till Beckie, som diagonalpassar bollen direkt vidare framåt till Ottern, som i sin tur smeker bollen vidare i djupled till Hanna, som från en position någon meter framför mål direktskarvar den in i kassen. Den sekvensen borde ha förevigats och sparats för eftervärlden som en instruktionsfilm för hur man effektivt rullar upp ett motståndarförsvar. Sanslöst snyggt! Efter 6:07 avlossar Ebba ett giftigt vinkelskott från vänster, som målis gör en finfin enhandsparad på och styr över kassen. 7:06 är spelat när Helsingborg oroar för första gången i denna period. Men å andra sidan är det en högkaratig möjlighet. Efter fint passningsspel fintar sig en Helsingborgsforward fri mot Höllvikens mål. Där ställs hon öga mot öga mot Emma i storform, som slänger sig ner och täcker undan avslutet på ett mycket skickligt vis. 11:28 in på perioden utökar våra orange hjältinnor ledningen till 4-0 och som de gör det! Återigen är det samma spelare inblandade framåt som vid 3-0 målet. Ännu en gång får vi njuta av ett otroligt vackert innebandymål, där Beckie-Ottern-Hanna förflyttar bollen blixtsnabbt mellan sig med direkta effektiva passningar på motståndarens planhalva. Till sist har Hanna C fritt läge framför kassen, rundar målvakten och lägger enkelt in bollen i det övergivna målet. Mmmm, rent innebandygodis……….På läktarplats njöt vi Höllvikenfans av det vi fick se och vi skulle inte bli besvikna framöver heller skulle det visa sig, för det var mer på gång………….15:01 var det dags att ändra till 5-0 på matchtavlan. Bollen passas upp från backposition till Ottern centralt vid mittlinjen, som snabbt spelar bollen vidare utåt höger till Hanna C. Hon avancerar framåt och i precis rätt ögonblick passar hon in bollen till Beckie som ryckt sig fri centralt i höga slottet. Beckie drar ett direktskott längs med golvet, som smiter in under målvakten i nät. Återigen är det en omställning med snabba passningar som öppnar upp motståndarförsvaret och ett avslutande direktskott som är så effektivt och som också betalar sig genom utökad ledning. 18:22 kommer Beckie farande i en soloraid längs med vänsterkanten, bryter in framför sin back och lyfter bollen uppåt närmsta hörnet. Men, bolluslingen tar i ribban(!) och studsar ut. Innan perioden var till ända skulle vi få njuta av ytterligare ett hemmamål. Den här gången var det Özil som var i farten och därmed dubblade sin målskörd. Det började med att Özil fick ett pass från Ebba intill höger sargkant mitt på Helsingborgs planhalva. Härifrån driver hon inåt med bollen för att försöka skapa sig ett skottläge. Den gode Özil får dock bollen lite för långt ifrån sig och det ser ut som hon tappat möjligheten helt och hållet. Men, dessbättre ger sig inte Özil utan fortsätter springa efter bollen, når den strax bortom den högra stolpen och trycker dit bollen via målvakten i mål. En stark prestation! Vi har fått se och njuta av ett helt annat Höllviken under den andra perioden i jämförelse med den första. Samtliga spelare har höjt sig ett antal snäpp och gör allt i ett högre tempo, vilket också har gett resultat. Visserligen är innebandy en av de mest oförutsägbara sporter som finns, där matchbilder kan svänga hit och dit och förutsättningar förändras på väldigt kort tid. Men så som matchen sett ut under den andra perioden och med 6-0 i ryggen, så känns det hur tryggt som helst inför de avslutande tjugo.

Period 3

Helsingborg inleder den sista akten på ett utmärkt vis när man efter 2:34 reducerar till 6-1 genom ett välplacerat skott från 8-9 meters håll nedåt Emmas högra stolpe. På detta svarar Höllviken direkt med att under den närmsta minuten skapa tre jättelägen! Först är det Beckie som drar ett skott precis över ribban från en position mitt i slottet. Sedan är det Ottern som kommer farande och smeker ett dragskott strax utanför målis högra stolpe. Direkt efter denna situation spelas bollen in framför Helsingborgs mål gen, där Ebba är ytterst nära att peta in den på volley i mål. 4:55 visar klockan när det är nära igen. Flera öppnande diagonalpass framåt i banan av Höllviken öppnar upp för ett utmärkt avslutande skottläge för Beckie från vänsterkanten. Här glider dock målvakten ut och

täpper till vinkeln och klarar därmed att avvärja den farligheten. Efter 9:50 inträffar en tråkig händelse när Hanna C far över sargen bakom Helsingborgs mål och blir liggande en god stund. Efter diverse omplåstring hjälps hon ut med ett stort paket runt vänster fotled. Vi får hoppas att det ”bara” rör sig om en kraftig stukning. Efter 10:44 avslutar Beckie en lång anfallssekvens med ett bra skott från vänsterkanten, som tvingar keepern till en bra räddning. 14:39 skapar bortalaget en bra möjlighet, som tvingar Emma släppa retur. Men, en något överrumplad forward stöter bollen utanför målet i ett utmärkt läge. 16:31 är spelat när vi får se matchens sista mål. Återigen är det en härlig omställning från tjejernas sida, där bollen får göra jobbet på ett effektivt vis i ett 3 mot 2 läge. Det hela avslutas med att Beckie serverar bollen på silverfat från vänsterkanten parallellt in mot bortre stolpen, där Ottern bara har att sätta klubban till och stöta in bollen i det tillspillogivna målet. 7-1 och återigen ett riktigt njutbart spelmål med många spelare involverade. Periodens sista stora möjlighet står Ebba för när hon snor åt sig bollen en bit in på Helsingborgs planhalva, avancerar några meter framåt och drar iväg en riktig mörsare som går precis utanför det högra krysset.

Det här var såklart en riktigt skön och imponerande seger för damerna, som efter en tveksam första period grundlades med ett effektivt och tempostarkt spel resterande del av matchen och där vi dessutom fick njuta av några underbara spelmål. 7-1 var till sist rätt klara papper, som gav tre nya sköna poäng på kontot. Det ges dock ingen tid att fira denna seger på något större vis, för redan nu på tisdag den 29:e januari klockan 20:00 är det åter matchdags. Då är det dags att samla styrkorna och bege sig till Kirsebergs sporthall för ett av årets svåraste bortamöten i serien mot duktiga Malmö FBC Ungdom. Ett välutbildat och poängtörstande lag, som något märkligt enligt mitt sätt att se det, har hamnat farligt nära det förhatliga nedre strecket i tabellen. Det blir en utmaning som heter duga för våra härliga orange hjältinnor. Väl mött och stötta damlaget då. Det lär behövas!

Till sist måste jag passa på att berömma alla ledare och spelare i vårt härliga div 2 lag, som förra helgen via en 4-1 seger mot V. Ingelstad säkrade en plats när den nya ”uppflyttningsserien” ska ta vid. Alltså när de bästa lagen från södra och norra serien nu går samman efter respektive grundserie. Laget inledde året något skralt, när man bara lyckades skrapa ihop 1 vinst och 2 oavgjorda matcher de första 7 omgångarna. Men därefter har man gjort en strålande slutspurt och vunnit 3 av de sista 4 matcherna. Bra jobbat tjejer och lycka till framöver!

HIBF startar akademi2024-04-10 09:45
Marketpeople ny partner!2024-04-03 08:23
Seriesegrare!2024-03-25 17:29
Publikmatchen 20242024-03-05 08:22
Årets vinnare!2024-02-21 13:08
2024-02-20 14:40
Nu fyller vi sargen!2024-02-16 11:12
SKÅNEDERBY2024-02-13 09:48